MALZEMELER:
1 lt süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanillin
PORTAKAL JÖLESİ İÇİN:
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI:
portakal jölesi için gereken malzemeler soğukken karıştırılır ve pudding kıvamına gelene kadar pişirirlir sonrada kalıp olarak kullanacağımız materyalin tabanına eşit miktarlarda yayılır.
tatlısı içinde tüm malzemeler soğukken karıştırılıp yine pudding kıvamına gelene kadar pişirilir ve kalıptaki portakal jölelerinin üzerine dökülür.
soğuduktan sonar buzdolabına kaldırırlır ve 3-4 saatlik dinlenmenin ardından kalıplardan çıkartılır
SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN.
1 lt süt
9 yemek kaşığı irmik
9 yemek kaşığı şeker
1 paket vanillin
PORTAKAL JÖLESİ İÇİN:
1 su bardağı portakal suyu
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
HAZIRLANIŞI:
portakal jölesi için gereken malzemeler soğukken karıştırılır ve pudding kıvamına gelene kadar pişirirlir sonrada kalıp olarak kullanacağımız materyalin tabanına eşit miktarlarda yayılır.
tatlısı içinde tüm malzemeler soğukken karıştırılıp yine pudding kıvamına gelene kadar pişirilir ve kalıptaki portakal jölelerinin üzerine dökülür.
soğuduktan sonar buzdolabına kaldırırlır ve 3-4 saatlik dinlenmenin ardından kalıplardan çıkartılır
SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN.
1 yorum:
Merhaba,blogunuzu çok beğendim.Tatlı da hoş.Bende sizi blogma bekliyorum sevgilerimle.
Yorum Gönder