HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

17 Mayıs 2013 Cuma

BİR KEZ DAHA SİNİ KEBABI BAKIR SİNİDE :)

Beni merak eden , sağlığımı hatırımı soran tüm dostlarıma teşekkür ediyorum ALLAH razı olsun.
HAMDOLSUN biraz daha iyiyim tedavi görüyorum İNŞALLAH daha iyi olurum dostlar duasıyla...
Hepinizin geçmiş REGAİB kandilini kutlyorum.RABB'im hayırlara vesile eylesin İNŞALLAH.
sini kebabı ANTAKYA halkı için çok önemli olup sık sık yapılıp yenilen bir yemektir.
tadını bilmeyenler , mutlaka denemelisiniz diyorum.
MALZEMELER :
400 gr dana kıyması
50 gr kuyruk yağı kıyma halinde
1 adet kuru soğan
6 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığ domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet patates
1 adet domates
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber veya kırmızı biber
1 tatlı kaşığı dolu domates salçası
1.5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:,
soğan, sarımsak ve maydanozlar robottan geçirildikten sonra tuz,karabiber,domates salçası ve biber salçası ile birlikte güzelce yoğrulur.üzerine kıyma ve kuyruk eklenir beraberce güzel bir köfte kıvamına getirilir.hazırlanmış et köfteyi yağlanmış bakır sini içine elimizle her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayarız . ANTAKYA TABİRİ İLE (siniye kıymayı basarız)
üzerine dilimlenmiş domates ,patates,soğan ve biberler dizilir ve domates salçası 1.5 su bardağı su ile  sulanddırılır ve üzerine yavaşça dökülür.en uygun pişirme şekli çarfı fırınına götürüp pişirttirmektir, fakat böyle bir imkanınız yoksa ev fırınlarındada üzerindeki malzemeler kızarıcaya kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

 

1 yorum:

Misketlimonu Hülya dedi ki...

Canım harika görünüyor. İnşallah bu hafta ben de senin memleketinde yiyeceğim bu lezzeti. Yarın sabah Antakya'ya gidiyorum kısmetse. Tavsiyelerin varsa ne alınır, nerde ne yenir bekliyorum..