HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

5 Ağustos 2013 Pazartesi

ANTAKYA'DA RAMAZAN BAYRAMI KURABİYELERİ(TUZLU PASTA)

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla
   
       
            Biz senin göğsünü açıp genişletmedik mi?
            ﴾1﴿
   
       
            Belini büken yükünü senden alıp atmadık mı?
            ﴾2-3﴿
   
       
            Senin şânını ve ününü yüceltmedik mi?
            ﴾4﴿
   
       
            Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Gerçekten, zorlukla beraber bir kolaylık daha vardır.
            ﴾5-6﴿
   
       
            Boş kaldın mı hemen (başka) işe koyul ve yalnız Rabbine yönel.
            ﴾7-8﴿
MALZEMELER:
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
sıvı yağ, tuz ve öncelikle 2-3 su bardağı kadar un karıştırılır daha sonar kabartma tozu ve  un eklenmeye devam edilir yoğrularak hamur kıvamına gelmesi sağlanır, içinde su olmadığı için hamur birbirine yapışmıyacaktır panic yapmayın! en son içerisine suyu ekleyip tekrar yoğuruyoruz ve kulak memsi kıvamında bir hamur elde etmiş oluyoruz.hamurumuzdan bıldırcın yumurtası büyüklüğünde parçalar koparıp silindir şeklinde yuvarlıyoruz  daha sonar iki ucunu birleştirip birleştirdiğimiz kısımı yumurta beyazına batırıp sonrada susasm çörekotu karışımına batırıyoruz , tepsiye dizdiğimiz kurabiyelerin boş kalan kısımlarına yumurta sarısı sürüyoruz.önceden ısıtılmış fırında orta katta üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: