HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

8 Mart 2014 Cumartesi

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ(ORMAN KEBABI)

MALZEMELER.
yarım kg bezelye
1 adet patates
1 adet havuc
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
1 adet küçük soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
yarım çay kaşığı karabiber
tuz
HAZIRLANIŞI:
ben tüm malzemelri küp küp doğrayıp tavuklarıda beraber küp doğrayıp düdüklü tencerede hepsini aynı anda pişiriyorum.
ama düdüklü tencere kullanmak istemeyenler normal tencerede yapmak için:
küp doğranmış tavuk göğsü  yağla beraber tencereye alınır  güzelce kavrulur.
digger yandan bezelyeer yarı kıvamda haşlanır
kavrulan tavuk etlerinin üzerine küçük doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir, ardından havoc ve patatesler eklenir ,daha sonra yarı kıvamda haşlanmış bezelyeler ve rendelenmiş domatesler ilave edilir.
domates salçası,, pul biber ve karabiberde eklendikten sonra yüzüne geçecek kadar su alve edilip pişmeye bırakılır.tencerenin kapağı taşmaya karşı yarım kapatılır.
yarım saat sonra control edilir sebzeler pişmişmse yemeğimiz servise hazırdır.
AFİYET OLSUN:)
 

Hiç yorum yok: