HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

23 Nisan 2014 Çarşamba

HATAY ANTAKYA VAZGEÇİLMEZ YEMEĞİ ORUK

ORUK yemeğinin sırf yapımının zorluğu yüzünden yapmaktan çekinen ben, şimdide tarifinin zorluğu yüzünden yazmaktan çekinir oldum:(
istediğim kadar ve istediğim ayrıntıda görselde oluşturamadım:(
şimdi tariff vermek dahada zor olacak:(
inşallah kusur etmem :...

 
 
arkadaşlar bir önceki yazımda YOĞURTAŞI tarifini paylaşmıştım sizlerle,
ORUK ta YOĞURTAŞI ile aynı malzemelerle yapılıyor sadece aradaki fark YOĞURTAŞI nın çorba kısmını çıkartıyoruz tariften ,birde içli köfteleri biraz daha büyük büyük yapıp iyice kızgın yağda kızartıyoruz.
(kızartırken maşayla falan pek dokunmuyoruz köftelere yoksa hepsi parçalanır)
bol yağda kızartmamız gerekiyor.
inşallah en kısa zamanda çok daha detaylı görsellerle tekrar yayınlayacağım ORUK tarifini:)






3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmmm nefissss

Adsız dedi ki...

Fritözün markası nedir acaba kaç litrelik memnunmusunuz ?

YEREL MUTFAK dedi ki...

fritözüm king marka 9 yıldır kullanıyorum çok memnunum ama artık yavaş yavaş bozuluyor.