HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

24 Haziran 2015 Çarşamba

TAVUK ETLİ SİMİT KEBABI

 Aslında daha once simit kebabı tarifi vermiştim , fakat tavuk etli simit kebabı bizim evde çok sevildiğinden tekrar yapmak durumunda kaldım ve farklı bir sunum çıktı ortaya , eeee bu sunumu sizlerle paylaşmadan olmazdı değil mi?
MALZEMELER:
2 adet sokak simidi
2 adet tavuk göğüs eti
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet orta boy patates
1 büyük kase sarımsaklı yogurt
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
öncelikle tuvuk etlerini az biraz sıvı yağda kavururyoruz.
etler kavrulurken diğer taraftan simitlerimizi küp küp doğrayıp yanmaz yapışmaz bir tavada  2-3 yemek kaşığı tereyağında arada karıştırarak kızartıyoruz.
diğer taraftan kabukları soyulmuş patateslerimizi küp küp doğrayıp kızartıyoruz.
pişen etlerin üzerine pul biber, tuz ve kekik ilave edip karıştırıyoruz.
kızaran simitleri servis kabına alıyoruz , üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz ve onunda üzerine kavrulan tavuk etlerini veriyoruz, en son dilimlenmiş domates ve biberleri ez yağlı bir tavada hafifçe kızartıp tavuk etlerinin üzerine diziyoruz , tavada kalan yağınıda üzerine gezdiriyoruz .
kızarttığımız patatesleri de kenarlara yerleştirdikten sonra yemeğimiz servise hazır.
AFİYET OLSUN:)



2 yorum:

Özgen dedi ki...

Eline sağlık lezzetli ve pratik bir tarif olmuş sevgiler

YEREL MUTFAK dedi ki...

çok teşekkürler