HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

31 Ağustos 2015 Pazartesi

MARAŞ BİBERİ İLE DOMATESLİ BİBER SALÇASI YAPIMI

 selamunaleyküm;
arkadaşlar sizleri uzun zaman habersiz bıraktığımı biliyorum , ama inşallah bundan sonar bu arayı kapatmaya çalışacağım.
isterseniz bugün sizzler için aşama aşama fotoğraflarını çekip  hazırladığım domatesli biber salçası tarifini paylaşayım.
 bu yıl ilk defa maraş biberi ile denediğim domatesli biber salçası tarifi:
MALZEMELER:
3.5 kg maraş biberi
3 kg domates
4 yemek kaşığı kaya tuzu

 HAZIRLANIŞI:
öncelikle maraş biberleri çekirdeklerinden ayıklanıp güneşte kurutmaya bırakılır , benim biberlerim 2 günde kurudu siz bulunduğunuz şehrin iklim koşullarına gore süreyi belirleyebilirsiniz.
Biberler kuruduktan sonra yapmamız gereken biber-kıyma makiasında biberleri çekmek ve ardından domatesleri de aynı makinada ayrı bir kabın içine çekiyoruz.
çektiğimiz domatesleri tencereye alıp ocakta kaynamaya bırakıyoruz, kaynamaya başlayan domateslerin üzerine 4 yemek kaşığı iri kaya tuzunu ekleyip domateslerin suyunu çekene kadar pişiriyoruz , domatesler suyunu çekince biber salçamızı içine katıp karıştırıyoruz.
yoğun bir kıvama ulaşana kadar pişirmeye devam ediyoruz , kıvamı biraz koyulaşınca ocaktan alıp fırın tepsilerine döküp 1 gün boyunca güneşte bekletip biraz daha kıvamlı hale gelmesini sağlıyoruz .

Artık kıvamlı hale gelen domatesli biber salçalarımızı kilitli buzdolabı torbalarına doldurup buzlukta muhafaza ediyoruz  ve kış mevsiminde tüm sebze yemeklerimizde , çorbalarımızda , hatta bazı salatalarda bile gönül rahatlığıyla kullanıyoruz.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: