HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

25 Ocak 2011 Salı

DAHA FAZLA KABARAMAYAN PORTAKALLI KEK

MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 portakal suyu ve kabuğu(rendesi)
3-4 yemek kaşığı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı şeker
yeteri kadar un
HAZIRLANIŞI
Ben herkesin bildiği gibi önce yumurta ile şekeri iyice köpürterek kek yapanlardan değilimdir.
biraz farklı bir tarzım var bu konuda
un, kabartma tozu, vanilya ve mısır unu hariç diğer tüm malzemeleri karıştırma kabının içine alırım ve mikserle değil normal bir elde çırpıcı aletle çok ta fazla çırpmadan sadece malzemelerin birbirine karışmasını sağlarım.
ardından un, kabartma tozu,vanilya,mısır unu ve karbonatı eklerim. Un miktarının ne kadar olacağını  kek yapan her hanım bilir .
Yağlanmış bir kek kalıbına dökerim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiririm.
Yaklaşık 40 dakika sonra kek pişmiştir servise hazır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: