HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

8 Ocak 2011 Cumartesi

YAPRAK SARMASI VE DOLMALAR


MALZEMELER
pirinç
domates salçası
biber salçası
 soğan
sarımsak
maydanoz
istenilen herhangi bir yağ çeşidinden
tuz
karabiber
nane
nar ekşisi
domates püresi
HAZIRLANIŞI
pirinçler yıkanır, soğan, sarımsa ve maydanoz robottan geçirilir ve diğer tüm malzemelerle birlikte pirinçlerin üzerine alınır . daha sonra güzelce karıştırılır.hazırlanmış yapraklar incecik sarılır birazınada istenilen bir dolma çeşidinden doldurulur.   pişireceğimiz tencerenin dibine koyunun kaburga kemiklerinde dizilir ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir pirinçler iyice yumuşayınca pişm,iş demektir.en son afiyetle yenir.

Hiç yorum yok: