HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

16 Şubat 2012 Perşembe

SUCUKLU PEYNİRLİ DOMATES SOSLU PİZZA


BUGÜN YİNE KAR YAĞIYOR
 bu kış bu sene uzun sürecek demiştim kış başında
sözümde haklı çıktım
tabi
gaybı ancak ALLAH bilir
benimkisi sadece tahmindi gerçek oldu.
dışarıda lapa lapa kar yağarken
bizim aklımıza birdenbire pizza düştü
şöyle sıcacık sıcacık
peyniri erirken
bir pizza yesek diye düşündük
veeeee
kızımla beraber yaptık.
ŞİMDİ TARİF
MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
 1 fincan sıvı yağ
1 fincan zeytin yağı
1 su bardağı süt
çeyrek paket yaş maya
1 çay kaşığı tuız
1 çay kaşığı şeker
aldığı kadar un
SOSU İÇİN:
1 su bardağı kadar domates ( ben yazdan konserve yapmıştım onu kullandım)
1 küçük kuru soğan
2-3 yemek kaşığı kadar zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kadar biber salçası
tuız
ve 1 tutam kekik.
ÜZERİ İÇİN
sucuk
domates dilimleri
peynir çeşitleri
zeytin
HAZIRLANIŞI:
Ilık  sütün içinde mayayı erittikten sonra yağları,tuzu,şekeri biraraya getirip karıştırıyoruz.
daha sonra aldığı kadar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
hamurumuz mayalanırken bir yandan sosumuzu hazırlıyoruz.
sosu için 2-3 kaşık kadar zeytin yağını tavaya alıyoruz
üzerine minin minik doğranmış kuru soğanı ekliyoruz
domates konservesini
ve biber salçasınıda ekliyoruz.
soso kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
hamurumuzu poğaça hamuru kadar mayalandırmaya gerek yok
biraz mayalandıktan sonra
merdane veya oklava yardımı ile 1 parmak kalınlığında açıyoruz
hamurumuzu tepsiye aldıktan sonra
önce üzerine sosunu sürüyoruz
sonra sucuk dilimlerini,
domates dilimlerini,
rendelenmiş peynir çeşitlerini
ve zeytinleri
istediğimiz şekilde diziyoruz.
200 derecelik fırında ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Güzel görünüyor deneyeceğim yalnız ben ince hamur seviyorum çok kabarıyormu hamuru

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

kabarmasını istemiyorsanız biraz daha ince açıp üzerine çatal batırabilirsiniz