HAMURU İÇİN:
UN TUZ SU MAYA
MALZEMELER
300 gr kıyma
2 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet domates püresi
MALZEMELER
yarım kg pırasa
2 adet havuç
1 fincan sıvı yağ
1 su bardağı lor peyniri
1 fincan eriyebilen yağlı peynir
tuz
karabiber
pul biber
HAZIRLANIŞI
öncelikle yumuşak bir hamur yoğrulur
hamur mayalanırken, bir yandanda (iki çeşit) iç harç hazırlanır.
kıymalı iç harç için;
soğan ve sarımsaklar incecik doğranırve bütün malzemeler bir kap içerisinde karıştırılır.
pırasalı iç harç için;
sıvı yağ,ince kıyılmış pırasalar ve rendelenmiş havuçlar bir tava içine alınır
ve
kısık ateşte çevirerek biraz kavrulmaları sağlanır
daha sonra üzerine tuz, karabiber, pılbiber eklenir.
en son lor peyniri ve yağlı peynir rendesi eklenir
ocaktan alınır.
mayalanan hamurdan bezeler yapılır
ortalarına iç harç yerleştirilebilecek şekilde elle açıyoruz
iç harcıda koyup önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında pişiriyoruz..
yanına bide ayran olunca değmeyin keyiflere...
3 yorum:
konyamın etliekmek pideleri gibi ohh miss canım eline sağlık
konyanın etli ekmeğini bilirim her yıllık izine giderken ve dönerken sağolsun kaynım yedirir.:))
Merhabalar.. Uzun zaman oldu, atandığım yeni görevimden dolayı pek zaman bulup ilgilenemiyorum ama sizler hep aklımızdasınız.. Az önce haınmla bir bakalım dedik gene güzelliklerle karşılaştık bu arada kızımız maşallah büyümüş... Memleket kokulu tarifler için, Ellerinize ve emeklerinize sağlık... En içten selam ve sevgilerle sağlıklar diliyoruz.. Fatma&Akif (Soframdan&SeyyAh)
Yorum Gönder