Artık kış iyice yüzünü gösterdi. Sabah kalktığımda heryer bembeyazdı kızımla birlikte bir sure camın önünde durup kar yağışını izledik.
izlemesi kadar zevkli olsa kar:(
malesef kış geldiğinde kar yağdığı zaman hep elim yüreğimin başındadır benim,
şehir merkezinde oturadığımız için ulaşım çok zor oluyor.
ev halkından kimsenin hasta olmasını istemem,gereksiz yere araç kullanılmasını istemem, kar ve buzlanma hayatımızı ciddi manada etkiler kışın.
inşallah bunlarda geçer bir gün...
OSMANLI insanının dediği gibi ''BUDA GEÇER YA HU''
neyse gelelim tarifimize
MALZEMELER:
un
tuz
su
İÇ MALZEMESİ:
yarım kg ıspanak
3 yemek kaşığı çökelek
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
KIZARTMAK İÇİN:
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
UN,TUZ,SU ile kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur yoğrulur.
Daha sonra güzelce yıkayıp inceince kıydığımız ıspanakların üzerine kuru soğanıda ince ince doğruyoruz ve digger malzemeleri de ekleyip elimizle yoğururcasına karıştırıyoruz.
hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp oklavayla yuvarlak olacak şekilde açıyoruz.
açılmış olan hamurların yarısına hazırladığımz iç harçtan sürüyoruz ve kapatıp kenarlarını bir rulet yardımıyla kesiyoruz.
tüm malzemelere aynı işlemi yaptıktan sonra
kızgın yağda iki tarafınıda kızartıyoruz.
yanında yazın soğuk ayranla, kışın mercimek çorbasıyla harika oluyor .
AFİYET OLSUN
izlemesi kadar zevkli olsa kar:(
malesef kış geldiğinde kar yağdığı zaman hep elim yüreğimin başındadır benim,
şehir merkezinde oturadığımız için ulaşım çok zor oluyor.
ev halkından kimsenin hasta olmasını istemem,gereksiz yere araç kullanılmasını istemem, kar ve buzlanma hayatımızı ciddi manada etkiler kışın.
inşallah bunlarda geçer bir gün...
OSMANLI insanının dediği gibi ''BUDA GEÇER YA HU''
neyse gelelim tarifimize
MALZEMELER:
un
tuz
su
İÇ MALZEMESİ:
yarım kg ıspanak
3 yemek kaşığı çökelek
1 yemek kaşığı biber salçası
1 küçük kuru soğan
1 çay bardağı zeytin yağı
KIZARTMAK İÇİN:
sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
UN,TUZ,SU ile kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur yoğrulur.
Daha sonra güzelce yıkayıp inceince kıydığımız ıspanakların üzerine kuru soğanıda ince ince doğruyoruz ve digger malzemeleri de ekleyip elimizle yoğururcasına karıştırıyoruz.
hazırladığımız hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp oklavayla yuvarlak olacak şekilde açıyoruz.
açılmış olan hamurların yarısına hazırladığımz iç harçtan sürüyoruz ve kapatıp kenarlarını bir rulet yardımıyla kesiyoruz.
tüm malzemelere aynı işlemi yaptıktan sonra
kızgın yağda iki tarafınıda kızartıyoruz.
yanında yazın soğuk ayranla, kışın mercimek çorbasıyla harika oluyor .
AFİYET OLSUN
4 yorum:
Merhaba, ben de Eskişehir'de yaşıyorum. Antakya mutfağına hayranım.. Bloğun çok güzel..
Canım blogunda bir problem var resimler görünmüyor. Salatanın güzelliğini göremiyoruz..
Canimmmmmm,cayin yanina ne güzel yakisirdi,yutkundum durdum simdi.
Afiyetler olsun....
HAKKINI HELAL ET YILDIZ ABLA:(
Yorum Gönder