HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

18 Aralık 2012 Salı

SİNİ KEBABI

MALZEMELER:
350 gram kuzu kıyması
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
birkaç dal nane
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
1 adet patates
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
aslında antakyada bu verdiğim malzemeleri alıp kasaba götürürsün 350 gr kıyma ister o kıymayada bu malzemeleri katıp tepsi kebaplık hazırlamasını istersin ancak ; gurbet ellerde olunca memlekette yapılan her yemeği gurbettede yiyebilmek adına maharetlerimizi gösterip evde yapmaya başladık.
ama olsun önemli olan o tadı alabilmek tabiki sevdiklerimiz yanımızda olmayınce yediklerimiz memleketteki kadar tat vermiyor:(
ben bu yemeği evde hazırlarken kasaptan gelen hazır kıymanın içine soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi robotta çekiyorum kıymayıda içine ekleyip baharatlarını katıyorum ve güzelce yoğuruyorum. hani derlerya tavana yapışacak diye işte okıvamda olacak.
hazırladığım kıymayı yağlanmış tepsiye her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde yayıyorum.
üzerine dilimlediğimiz sebzeleri diziyorum.
ayrı bir kapta 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçasını güzelce sulandırıp yemeğin üzerine döküyorum. 200 derecelik fırında üzerindeki sebzeler kızarana kadar pişiriyorum .
AFİYET OLSUN:)




3 yorum:

hanife dedi ki...

Elinize kebap harika görünüyor...Bloğunuzu izlemeye aldım selamlar

Ferkay dedi ki...

Sini kebabın nefis görünüyor canım ellerine sağlık. Kerebiçlere de bayıldım, bayıldım diyorum dün onları tatdım, çekilişde bana bu güzel kurabiyeler çıktı birgün kalbına ulaşabilirsem kendim yaparım artık..

Ferkay dedi ki...

Teşekkür ederim canım ziyaretine, Ben Eskişehirli değilim doğma büyüme Salihli liyim. Ama artık sık sık ziyaretine gelirim. İzlemeye aldım.