HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

24 Haziran 2016 Cuma

KEK ÇANAĞINDA DONDURMA:)


Güzel hafif bir tatlı 🍮🍩
Kek çanağında dondurma 😍😍🍨🍧🍦🍴
Ramazan ayı dolayısıyla gündüz insanın canı herşeyi istiyor sanki iftarda önüne gelen herşeyi yiyecekmiş gibi hissediyor, ancak ne var ki iftar vakti çoğu zaman sadece bir çorba veya soğuk meyve suları , karpuz falan yeterli oluyor.
Kızımın canı çektiği için yaptığım çikolatalı kek malesef ki 3 gün içinde yarı olmadı 😕
Yapılacak tek şey kalmıştı yenmeyen keki geri dönüşüme tabi tutmak 😂😂 Ben bu dönüşüm işini çok seviyoru...m 😊😊 evde itibar görmeyen ne varsa biraz süs ile çok değerli hale gelebiliyor 😃( aman evdekiler duymasın laf aramızda 😂😂)
Herkesin kendine göre bir kek tarifi vardır mutlaka 😊 işte o keklerden yapıp da yenmediyse bu tarif tam da onun için
YAPILIŞI
Evde kalan yenmeyen keklerimizi robotta parçaladıktan sonra içine bir miktar çekilmiş ceviz içi , süt kreması , 1 paket vanilya ile yoğuruyoruz ve elde şekil verecek kıvama getiriyoruz.
Hamur haline gelen kekleri çanak şekli vererek dış kısmını önce süte ardından hindistan cevizine batırıyoruz. Servis aşamasında içine koyacağınız 1 top vanilyalı dondurma ile üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek evdekilere ikram edebilirsiniz 😊
Yenmeyen keki sorarlarsa uçtu uçtu kuş uçtu diyebilirsiniz😂😂

Hiç yorum yok: