GÖNÜLLERİ GÜZEL DOSTLARIM ,
bu kış mevsiminde ıspanak mutfaklarımızın vazgeçilmezi , ah birde yıkaması olmasa :(
herneyse yıkaması zahmetli fakat yemesi lezzetli bir ıspanaklı bulgur pilavı tarifi vereceğim sizlere,
yanında turşu ve yoğurtla beraber çok lezzetli oluyor. aslında bu yemek Antakya mutfaklarında (kömeç diye bilinen doğada doğal olarak yetişen insanların yiyebileceği ) otla pişirilir fakat gurbet elde kömeci nerden bulsun bu garip kardeşiniz?:(madem kömeç yok o zaman alternative olarak ıspanak kullanılabileceğini düşündüm ve sonar hatırladım zaten annem küçükken çok nadir yapardı bize bu pilavdan.genelde kömeçle yaptığı için ıspanaklı olanı pek hatılıyamadım once,
neyse şimdilik bu kadar mazi anımsaması yeterli geçelim tarife...
MALZEMELER:
yarım kg ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kase bulgur
1 lt su
tuz
HAZIRLANIŞI:
ıspanaklar güzelce yıkanır doğranır ve tencerenin içine alınır.daha sonra soğanlar incecik doğranır , zeytinyağı eklenir ve kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp ıspanakların biraz pişmesi beklenir.arada sırada karıştırarak ıspanaklar kavrulur. güzelce kavrulan ıspanakların içine bir kase bulgur dökülür ve karıştırdıktan sonra bir lt su ilaave edilir ve tencerenin kapağı kapatlır kaynamaya bırakılır. kaynayan pilan üçük ocağa ve kısık ateşe konur tuzuda ilave edildikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.suyunu çektikten sonra pilav şöyle bi yarım saat demlenemeye bırakılır.
demini alan pilavımız servise hazır . yanında salata ,turşu ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN
NOT: yarın sınavım var düm dostlardan dua bekliyorum inşallah.
bu kış mevsiminde ıspanak mutfaklarımızın vazgeçilmezi , ah birde yıkaması olmasa :(
herneyse yıkaması zahmetli fakat yemesi lezzetli bir ıspanaklı bulgur pilavı tarifi vereceğim sizlere,
yanında turşu ve yoğurtla beraber çok lezzetli oluyor. aslında bu yemek Antakya mutfaklarında (kömeç diye bilinen doğada doğal olarak yetişen insanların yiyebileceği ) otla pişirilir fakat gurbet elde kömeci nerden bulsun bu garip kardeşiniz?:(madem kömeç yok o zaman alternative olarak ıspanak kullanılabileceğini düşündüm ve sonar hatırladım zaten annem küçükken çok nadir yapardı bize bu pilavdan.genelde kömeçle yaptığı için ıspanaklı olanı pek hatılıyamadım once,
neyse şimdilik bu kadar mazi anımsaması yeterli geçelim tarife...
MALZEMELER:
yarım kg ıspanak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 kase bulgur
1 lt su
tuz
HAZIRLANIŞI:
ıspanaklar güzelce yıkanır doğranır ve tencerenin içine alınır.daha sonra soğanlar incecik doğranır , zeytinyağı eklenir ve kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp ıspanakların biraz pişmesi beklenir.arada sırada karıştırarak ıspanaklar kavrulur. güzelce kavrulan ıspanakların içine bir kase bulgur dökülür ve karıştırdıktan sonra bir lt su ilaave edilir ve tencerenin kapağı kapatlır kaynamaya bırakılır. kaynayan pilan üçük ocağa ve kısık ateşe konur tuzuda ilave edildikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.suyunu çektikten sonra pilav şöyle bi yarım saat demlenemeye bırakılır.
demini alan pilavımız servise hazır . yanında salata ,turşu ve yoğurtla birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN
NOT: yarın sınavım var düm dostlardan dua bekliyorum inşallah.
3 yorum:
çok severim canım ellerine sağlık.
Başarılar diliyorum. Dualarım seninle..
hiii gurbANN geçen gün yaptım kömeçli aş bilsem gönderirdim seye :)) ellerine sağlık..sınavda başarılar,kolaylıklar diliyoumm
güzel yorumlarınız ve dualarınız için çok teşekkür ederim sınavım iyi geçti inşallah:)
Yorum Gönder