HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

3 Ocak 2013 Perşembe

MAYALI SİMİT POĞAÇA

 
MALZEMELER:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yogurt
1 çay  bardağı su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
öncelikle mayayı bir çay bardağı ılık suyun içinde eritiyoruz, sonra  üzerine diğer sıvı malzemeleri ilave edip karıştırıyoruz. daha sonra tuz , şeker ve unuda ekliyoruz yalnız önemli olan un miktarını iyi ayarlayabilmek . benim genellikle un ölçüsü kullanmak gibi bir alışkanlığım olmadığı için pek ölçü kullanmıyorum. fakat hamurumuz kulak memesi kıvamında olması gerekiyor .un ölçüsünüde siz kendinize gore ayarlarsanız mayalı poğaçalarıız harika olacaktır inşallah...
hazırladığımız hamuru mayalanmaya bırakıyoruz ve iyice mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp elimizle yvarlayarak uzatıyoruz ve uzattığımız hamuru ikiye katlayarak kıvırıp burgu şekli veriyoruz . sonrasındada burgu şeklindeki hamurumuzun iki ucunu birleştiip simit şekline getiriyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüyoruz önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.AFİYET OLSUN.
 

4 yorum:

Feray kaygısız dedi ki...

Açmalar çok güzel görünüyor canım ellerime sağlık..

sarımutfak-hande dedi ki...

mayayalıların da lezzeti bi başka
ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

Adsız dedi ki...

çay bardakları küçükmü, ajda bardağı gibi büyükmü olacak??

dönmezçağlar dedi ki...

sayın adsız; eğer beni tanıyorsanız çay içmediğimi bilirsiniz , söz konusu bitki çayları ise ince belli bardak tercih ederim.