HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

23 Şubat 2013 Cumartesi

KURU BİBER DOLMASI (HALAMIN EMEĞİ)

Cenaze dolayısıyla birkaç gün köyde dedemlerde kaldık halalarım , amcamlar ve biz hepberaber.
aramızdan birinin ayrılmış olması öncedende var olan muhabbetimizi daha güçlendirdi. neden derseniz? ölümü ve ayrılığı bir kez daha hatırlamış olduk sevdiklerimizi kaybetmeden onlarla yapmak istediklerimizi ertelemeden yapmamız gerektiğini anladık ve benim çocukluk dönemlerime denk gelen halalarımın da genç kızlık dönemlerinde yaşanıpta günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tutmuş adetlerimizi hatırladık ve yaşadık .
ALLAH rahmet eylesin babaannem zılk sarmasını sarar kuru biber dolmasını doldurur tencereye dizipte fırınlı sobanın üstünde pişirir ve çocukların, torunların gelmesini beklerdi .
bizlerse köye gidipte eve girdiğimizde evin her tarafı buram buram dolma kokar ve bir an evvel el birliğiyle sofra hazırlanır 3 kuşak aynı sofra etrafında toplanır hazırlanan daha nice lezzetli yemekler afiyetle mideye indirilir.
özellikle amcamın kızlarıyla beraber gece herkes uyuduktan sonra  tatlı sohbet eşiliğinde  mis gibi zeytinyağlı kuru biber dolmalarını mideye indirmek inanılmaz zevkliydi .
nerde kaldı o çocukluk günlerimiz ?



 

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

canım başınız sağolsun..Allah başka acı yaşatmasın..mekanı cennet olsun..Allah a emanet ol..

yildiz dedi ki...

Böyle günlerin tek iyi yani herkesin tekrar birarada olmasi,hatta cok uzun zaman önce görmediginiz insanlarla bile karsilasilir.Tuhaf birsey yasamak,hem o aciyi yasiyor insan hem de ayni anda güzel seyler paylasiyor.
Tekrar Basiniz sagolsun canim,güzel pazarlar diliyorum