HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

5 Nisan 2013 Cuma

KAYTAZ BÖREĞİ

MALZEMELER:
KIYMASI İÇİN:
350 gr az yağlı kıyma
1 büyük boy soğan
4 diş sarımsak
1 adet domates
bir kaç dal maydanoz
1 tatlı kaşığından biraz az  biber salçası
yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
tuz
3-4 yemek kaşığı hakiki (Antakya) nar ekşisi
HAMURU İÇİN:
böreklik un,
 tuz ,
su,
 maya
 
 
 

HAZIRLANIŞI:
hamur malzemeleri bir araya getirilerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur hazırlanır.
diğer yandan soğan, sarımsak,domates ve maydanozlar robotta çekilerek, biber salçası , domates salçası ve  baharatlarla beraber kıymanın içine katılır ve güzelce yoğrulur(piştikten sonra kıymanın dağınık olmaması için yoğurmak gerekiyor)
eller yağlandıktan sonra mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır , dinlenmesi için yağlanmış tepsiye dizillir.
daha sonra zeytinyağı, ayçiçek yağı ve eritilmiş tereyağından oluşan bir karışım hazırlanır
bir tane beze alınarak tepsi içerisinde hazırladığımız karışım yağla incecik (çarşaf böreği gibi ama küçük) açılır.
açtığımız hamurun arası yağlanarak kare olacak şekilde kat kat katlanır ve yağlanmış tepsiye biraz aralıklı dizilir.tüm tepsiyi bu şekilde doldurduktan sonra önceden hazırladığımız kıymadan böreklerin ortalarına koyuyoruz ve parmak uçlarımızla kıymayı hamurun içine gömülecek şekilde yerleştiriyoruz, bu arada aralıklı dizdiğimiz börekler birbirine neredeyse yapışıyor fakat yağlı oldukları için sorun yok.
en son breklerin üzerine özellikle hamur kısımlarına yağ sürdükten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
 
 
 






8 yorum:

gelinsepeti dedi ki...

bayılırım kaytaz böreğine eline ssağlık canım.

bir kase lezzet dedi ki...

eline sağlık canım nefis olmuş:))

Misketlimonu Hülya dedi ki...

Harikasın :) ne yazacağımı bilemedim. O kadar sevindim ki mail'ini görünce. Çok çok teşekkür ederim canım, ilk fırsatta yapacağım. Nefis olmuşlar gerçekten..

KENDİMCE SEYLER dedi ki...

merhabalar şans eseri sitenizi buldum sizi izlemeye aldım bende Hataydayım,ve bu yemeklerin çoğunu burada öğrendim:) bende sizi beklerim
www.kendimceseyler.blogspot.com

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

ziyaretiniz için teşekkürler

Adsız dedi ki...

bunu bi arkadaşım yufkadan yapmıştı çok da leziz olmuştu. yufka ile yapılmak istenirse nasıl olur yufka aralarına nasıl bir harç konmalı sizce?

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

yufkayla hazırlanmış kaytaz böreği hiç duymadım fakat alternative bir börek olur ama asla kaytaz böreği olmaz!aralarınada sadece yağ süsülebilir.

Adsız dedi ki...

annem ve eşim antakyalı ama kaytaz böreğinin kiymasina sarımsak konduğunu ilk defa duyuyorum..!!