HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

6 Nisan 2013 Cumartesi

MİSKET KÖFTELİ BAYAT EKMEK KEBABI

MALZEMELER
1 adet bayat pide ekmek
1 büyük boy kase yogurt
4 diş sarımsak
KÖFTESİ İÇİN:
250 gr kıyma
1 küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
birkaç dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
domates
yeşil biber
HAZIRLANIŞI:
soğan , sarımsak ve maydanozlar incecik kıyılır ve kıymanın içersine katıp baharatlarla beraber güzelce çiğ köfte gibi yoğrulur.
hazırlanan kıyma terbiyesini alması için 4-5 saat  dinlendirilir.
dinlenen kıymadan misket şeklinde köfteler hazırlanır ve az yağlı yapışmaz tavada kızartılmaya başlanır.
Diğer yandan pide ekmekler küp küp kesilerek fırında kızartılır ve üzerine hazırlanan sarımsaklı yogurt dökülür .
hafif yağlı yapışmaz tavada domates ve biberler kızartılır ve
kızartılan köfteler de yoğurtlu ekmeklerin üzerine dökülür.
sıcak sıcak servis yapılır .
AFİYET OLSUN:)
 

6 yorum:

hatice avcı dedi ki...

Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.Canım anneciğim evde ne zaman bayat pidemiz olsa yapardı pideler ziyan olmasın diye sevgiler:)

mehtap dedi ki...

nefis görünüyor,eline sağlık.

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

bayat ekmekleri değerlendirmek güzeldir:)

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

teşekkür ederim:)

sarımutfak-hande dedi ki...

denenesi bir tarif olmuş
ellerine sağlık

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...sayfandakı lezzetlerın hepsıde okadar guzelkı hangısıne yorum bırakcagıma sasırdım.antakya lezzetlerı var.sanırım Antakyalısın.ben Antakya usulü yapılan herseyı sevıyorum.özçkısırı bır başka güzel içli köfte.lıbyada Antakyalı komsum cok...canım sayfama eklıyorum senı...takıbe aldım..benım sayfamada beklerım..sevgılerımı bırakıyorum..