HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

18 Nisan 2013 Perşembe

TAVUKLU SİMİT KEBABI

 
 
Posted by PicasaMALZEMELER:
2 adet sokak simidi
1 yemek kaşığı tereyağı
6 adet arpacık soğan
8diş sarımsak
5 adet süs biberi veya yeşil biber
2 adet domates
tuz
300 gr tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
tuz
1 büyük kase yogurt
tuz
sarımsak
HAZIRLANIŞI:
tavuk  etleri şerit helde kesilir, 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile hızlı ateşte pişirilir.
tavuklar pişirilirken digger yandan soyup yıkanmış arpacık soğanlar, 4 diş sarımsak ve yeşil biberler 1 yemek kaşığı sıvı ile kısık ateşte pişirilmeye bırakılır,
pişen soğanlar sık sık tersyüz çevrilir ve soğanlar kızarmadan 2 adet domates rende yapılıp üzerine ilave edilir ve kısık ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakılır , soğanlar pişene kadar...
diğer yandan sokak simitleri tek lokmalık olacak şekilde kesilir ve yapışmaz tavada 1  yemek kaşığı tereyağında kızartılır.
servis tabağına kızarttığımız simitleri koyalım üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim,
yoğurdun üzerine de hazırladığımız arpacık soğanlı sosu gezdirelim
en son pişirdiğimiz tavuk etlerini de üzerine yerleştirdikten sonra sıcak sıcak servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN:)



 

1 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Kebabın her türlüsünü duymuştum ama simitlisini duymamıştım:)
Harika bir fikir,harika görüntüler.En kısa sürede hatta yarın deniycem.
Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...