HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

1 Mayıs 2013 Çarşamba

ANTAKYA İMAMBAYILDISI( BAHARDA SAĞLIKLI YEMEK)))9

SELAMUNALEYKÜM
sevgili izleyenlerim ve ziyaretçilerim
ANTAKYA yemeklernin çok sağlıklı olduklarını düşünürüm genel olarak.
yaağlı yemeklerimiz olsada bir gün sonar mutlaka sebze yemeği yemek isteriz.
benim sevdiğim yemeklerden bir tanesi Antakya usulü imambayıldı , aslında patlıcanla yapılır fakat ben kızım patatesli istediği için patatesli hazırladım(bizde çocukken patatesli isterdik:))
MALZEMELER:
1 kg kru soğan
6-7 diş sarımsak
1 türk kahve fincanı hakiki zeytin yağı
3 adet yeşil biber
yarım kg domates
yarım demet maydanoz
1 tatl kaşığı biber salçası
tuz
1 yemek kaşığı kimyon
3 adet kızarmış patates
HAZIRLANIŞI:
halka doğranmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağıyla birlikte tavaya alınır ve arada sırada kaşıkla çevirerek pişirilir,
halka doğranmış yeşil biberlerde eklenir ve pişmeye bırakılır ,
soğanlar yarı kıvamda piştikten sonar 1 çay bardağı su ekleyerek soğanların pişmesi sağlanır.
soğanlar suyunu çektikten sonar doğranmış domatesleri ve baharatlarını ekliyoruz bir kez daha pişmesi için kpağını kapatıyoruz.
yemeğimiz fazla suyunu çekinde pişti demektir ve üzerine ince kıyılmış aydanozları katıp karıştırıyoruz.
ve en son elma dilimi kesilmiş ve kızartılmış patatesleri isterseniz yaptığımız soğanlı sosun içerisine katabilirsiniz, isterseniz üzerine dizebilirsiniz, isterseniz servis tabağının altına patatesleri koyup üzerine soğan sosunu koyup servis yapabilirsiniz.
her halükarda çok lezzetli ve bir okadarda sağlıklı sebzelerden meydana gelen bir yemek...
AFİYET OLSUN:)
 
 

 
 
 
 


2 yorum:

Rümeysa dedi ki...

TUBACIM ELLERİNE SAĞLIK.KOKUSU BURALARA KADAR GELDİ :)

Misketlimonu Hülya dedi ki...

Patlıcanlı olanına bayılırım. Ama patatesli de iyi fikirmiş.. Ellerine sağlık, pide de nefis görünüyor..