HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

3 Mayıs 2013 Cuma

ETLİ KABAK TÜRLÜSÜ VE NOHUTLU BULGUR PİLAVI

MALZEMELER:
4 adet kabak
200 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 kase domates püresi
2 adet yeşil biber
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kuzu etleri sıvı yağda kavrulur
üzerine  yemeklik doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir,
küçük küçük doğranmış biberlerde eklendikten sonra,
küp küp doğradığımız kabakları ve domates püresinide ilave edip 1 çay bardağı su ve baharatlarıda ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
yaklaşık 40 dk kısık ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

2 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..nefis bir tabak..sevgiler

Unknown dedi ki...

Artık taze taze kabaklarla neler yaparız dimi,ellerine sağlık güzel bir menü olmuş :)