HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

21 Mart 2014 Cuma

BAHARDA KARIŞIK KIZARTMA

BAHAR AYLARI GELDİĞİNDE AKLIMA İLK GELEN YEMEKLERDEN BİRİSİDE KARIŞIK SEBZE KIZARTMASIDIR.
UZUN UZUN TARİF VERMEYE GEREK YOK GÖRÜNTÜ TARİF VERİYOR ZATEN
SADECE BAZI AYRINTILAR VERİCEM ANTAKYA'YA ÖZEL
öncelikle sebzelerin taze olmasına dikkat edilir, hepsi işit büylüklerde kesildikten sonar hakiki zeytinyağında kızartılır lezzeti bir başka oluyor ozaman, sebzeler kızardıktan sonra yeteri kadar tuz ve kimyonla birlikte harmanlanır.
kızarmalarla birlikte yiyecek acı sos hazırlanır birde,
ACI SOS İÇİN MALZEMELER:
2 yemek kaşığı biber salçası
1tatlı kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı hakiki nar ekşisi
3 diş sarımsak ezmesi
yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
5-6 dal yeşil soğan(ince kıyılmış)
1 çay kaşığı kimyon
salçalar tuzsuzsa tuz
sebzeleri kızarttığımız yağdan 2-3 yemek kaşığı kadar
HAZIRLANIŞI.
tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz en son kızartma yağından üzerine döküyoruz ve servise hazır.
AFİYET OLSUN:)

 

1 yorum:

pınar k dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...sevgılerımı bırakıyorum..