HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

23 Mart 2014 Pazar

LAHMACUN TADINDA EVDE KATIKLI EKMEK YAPALIMMI?

 olduğunuz yerde tandır yokmu?
tandırda katıklı ekmek yapmayı bilmiyormusunuz ?
gurbettemisiniz?:(
canınız çokmu katıklı ekmek istiyor ?
işte size fırsat:)
tandırda pişmiş kadar olmasada gurbet ellerde tandır kokusu alacağınız bir katıklı ekmek...

 MALZEMELER:
un ,tuz,su
İÇ MALZEME :
1su bardağı çökelek veya lor peyniri
1 yemek kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru zahter
1 tatlı kaşığı kahverengi susam(kabuklu küncü)
1 çay kaşığı çörekotu
ince kıyılmış bir kaç dal maydanoz
1 adet ince doğranmış kuru soğan
1 adet domates rendesi

HAZIRLANIŞI:
un tuz ve su ile kulak memesinden daha sert bir hamur yapıyoruz
iç malzeme için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırıyoruz.
hazırlanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. altı üstü unlu olacak şekilde oklavayla tabak genişliğinde açıyoruz ve hazırladığımız iç harçtan sürüyoruz üzerine
 Teflon tavada tek taraflı olarak kısık ateşte altı kızarana kadar pişiriyoruz.
İSTEĞE GÖRE maydanoz ve  limon ile çayın yanında super bir tamlama oluyor.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: