HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

17 Nisan 2014 Perşembe

ISPANAKLI HATAY DÖRTYOL BÖREĞİ

 HATAY DÖRTYOL BÖREĞİ
MALZEMELER:
6 adet yufka
1 fincandan az  zeytinyağı
1 fincan süt
İÇ MALZEMESİ:
yarım kg ıspanak
2 yemek kaşığı çökelek
1 yamek kaşığı biber salçası
1 fincan zeytin yağı
1 adet kuru soğan
ÜZEİ İÇİN :
1 kase yogurt
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI:
öncelikle ıspanaklar yıkanıp ince ince doğranır
ince doğranmış kuru soğanlarda eklenir
çökelek ve biber salçasınıda ekleyerek
zeytinyağıyla bilikte karıştırılır ve güzel bir iç hazırlanmı olur.
6 adet yufkaın bir tanesi yağlanmış yetsiye açılır üzerine zeytinyağı ve süt karışımından sürülür 2. yufka seririlir yine sostan sürdükten sonra her tarafına gelecek şekilde  iç malzemesinden serpiştirilir.
bu işlem 2 kat yufka 1 kat iç olacak şekilde yufkaların arasına sos sürerek tekrarlanır .
en son olarak yogurt ve zeytinyağı çırpılıp böreğin üzerine dökülür ve önceden ısıtımış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok: