HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

16 Nisan 2014 Çarşamba

TUZLU KALP KURABİYE TARİFİ

MALZEMELER:
50 margarin
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay bardağı zeytin yağı
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
HAZIRLANIŞI:
su hariç diğer tüm sıvıları karıştıralım,tuzunuda ilave edim 2 su bardağı kadar unu ekleyip yoğuralım ve biraz yoğurduktan sonra  suyunu ilave edelim(suyu ilave edince hamur bozuklmuş gibi gelebilir fakat değil )iyice homojen hale gelene kadar yoğurun ve kulak memesi kıvamından biraz daha katı bir hamur olacak kadar un ekleyip yoğurun.hazırlanan hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparı elinizde fitil gibi yuvarlayın,yuvarlanan hamurdan iki ucunu ortada birleştirerek kalp şkeli vermeye çalışın.en son üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu serperek önceden ısıtılmış fırında 200 derecede altı üstü kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN:)
 

1 yorum:

KENDİMCE SEYLER dedi ki...

ellerinize sağlık,antakyalımısınız hep antakya yemekleri görüyorum ben de antakyada oturuyorum