HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

10 Temmuz 2014 Perşembe

EVDE RAMAZAN PİDESİ

 SELAMUNALEYKUM;
 Geldi gelecek derken ramazan-ı serif ayının 13. gününe girmiş bulunuyoruz:)
kavuşturan RABB'e sonsuz hamd-ü senalar olsun.
ramazan ayının yaz mevsimine gelmesi dolayısıyla günlerin uzunluğu ve havaların sıcak olması insanları biraz zorluyor olabilir özellikle sıcak bölgelerde yaşayan ve tarlada veya açık alanda çalışan insanlar için daha zor oluyordur muhtemelen ALLAH yardımcıları olsun diyorum .
Birde sıcakları ve günlerin uzunluğunu bahane edipte oruç tutmayanlar var onlarada RABB'im bu güzel mevsimde tüm islam alemiyle birlikte oruç tutmayı bu zevki yaşamayı nasip eylesin.
zevki yaşamak dedim çünkü herşeyin kendi içinde bir güzelliği var diye düşünüyorum,
mesela oruçluyken susamak, susayıpta sırf ALLAH rızası için karşımızda buz gibi su dururken içmeyi aklımızdan bile geçirmemek,diğer yandan açlık içinde yaşayan insanlar var dünyada ve bunlar bizim din kardeşimiz, insan kardeşimiz!...ONLARIN HALİNDEN DE ANLAMIŞ OLUYORUZ.
RABB'ım dünya üzerinde dininden dolayı sıkıntı yaşayan tüm din kardeşlerimize yardım etsin inşallah...


 ramazan ayında insanların ilk aklına gelen ramazan pidesi oluyor, sıcak sıcak fırından yeni çıkmış pide ile iftar yapmak ne kadar da güzel olur değilmi?(ALLAH olmayanlarada nasib etsin)
bide pideyi sıcak sıcak sofraya getirebilmek için fırınlarda pide kuyruklarına giriliyor ,
artık böyle birşeye gerek yok çünkü ramazan pidesini evimizde kendimiz hazırlıyoruz.:)
MALZEMELER:
2 su bardağı su
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
aldığı kadar un
ÜZERİ İÇİN:
un
su
susam
çörekotu

HAZIRLANIŞI:
kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, hamurumuzu 40 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. mayalanan hamuru yuvarlak bir şekil vererek elimizle bastırarak pide şekli veriyoruz.üzerine 1 yemek kaşığı un ve 1 fincan su ile un bulamacı yapıp sürüyoruz ve en son susam çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar orta kata pişriyoruz.
pişen pidemizi fırından aldıktan sonra elimizi ıslatıp ekmeğin üzerini ıslak elimizle siliyoruz daha parlak olması için.
AFİYET OLSUN:)



Hiç yorum yok: