HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

6 Temmuz 2014 Pazar

KUZU ETLİ TOMBUL KABAK DOLMASI (SÜS KABAĞI DOLMASI)

selamun aleykum can dostlar ,
biliyorum tariff yazmakta geç kaldım :(
ama şimdi burdayım inşallah bu güzel etli kabak dolmasının tarifini sizlerle paylaşacağım:)
MALZEMELER:
8 adet tombul kabak (küçük boy)
300 gr kuzu kuşbaşı et
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan
3-4 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
4 adet domates
tuz
karabiber
pul biber
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı domates salçası
su

HAZIRLANIŞI:
öncelikle kuzu etlerimizi güzelce kavuruyoruz kavrulan etlerin üzerine öncelikle tereyağını veriyoruz ve ardından domates hariç tüm malzemeleri küp küp doğrayıp ekliyoruz .kısık ateşte biraz pişirdikten sonar soğan ve sarımsakların iyice pişmesi için 1 çay bardağı kadar su eliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
suyunu çekince küp doğranmış domatesleride ekleyip baharatlarını veriyoruz ve domatesler suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
pişen içi dolma oyacağıyla içini oyduğumuz tombul kabakların içine dolduruyoruz.
en son olarak kabakların kapaklarını kapattıktan sonra  1 yemek kaşığı salçayı sulandırıp üzerine döküyoruz ( su seviyesi kabakların yarısı kadar olacak  )pişmeye bırakıyoruz.yemeğimiz suyunu büyük ölçüde çektiğinde pişmiş demektir ( etlerdende control edebilirsiniz)
yanında et suyuna nahutlu bulgur pilevı ve yoğurtla birlikte çok güzel bir iftar menüsü oluyor .
AFİYET OLSUN :)



1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel ve lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.