HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

14 Aralık 2014 Pazar

YAĞLI KATMER YAPIMI

 Kur'an, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahirete de kesin olarak inanan mü'minler için bir hidayet rehberi ve bir müjdedir.
            ﴾2-3﴿
   
       
            Şüphesiz, ahiret hayatına inanmayanların işlerini biz kendilerine güzel göstermişizdir de o yüzden bocalayıp dururlar.

 tariff paylaşmayı özlemişim :)
uzun uzun aralar verip arada sırada ancak bir tariff paylaşabilen ben bu günlerde artık hep aynı şeyleri yapmaktan (ders çalışmak ve ders çalıştırmak) sıkılmış bulunmaktayım.
okulların yarıyıl tatiline girmesini dört gözle bekliyorum nedenmi?
kızımla birlikte mutfakta bol bol etkinlikler yapmaya karar verdik ve O'nunla birlikte ufak tefek geziler yapmayı düşünüyoruz.
RABB'ım sağlık sorunları ve sıkıntı vermesin inşallah yaşadığımız her zorluk geçer ALLAH 'In izni ile...


şimdi sizlerle paylaşacağım tarifi çok samimi olduğum bir arkadaşımdan öğrendim , kendisi DİYARBAKIR'lı ,
beni takip edenler bilirler bende DİYARBAKIR geliniyim ve DİYARBAKIR'a ziyarete gittiğimizde  Sabah kahvaltısı için fırından sıcak sıcak yağlı ekmek almışlardı ben tadını çok beğenmiştim fakat nasıl yapıldığını bilmiyordum , arkadaşım sayesinde yapımınıda öğrenmiş oldum :)
ALLAH hepimize kalıcı dostluklar kurabilmeyi nasip etsin   AMİN.
 

 MALZEMELER:
HAMURU İÇİN:
un
tuz
su
ARASINA SÜRMEK İÇİN:
yarım paket tereyağı
bir kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı ayçiçek yağı
 
AÇMAK İÇİN:
un
HAZIRLANIŞI:
az malzemeyle çok lezzetli bir katmer yapabilmek için öncelikle un,tuz ve su dan oluşan kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlıyoruz.
hazırladığımız hamuru eşit büyüklükte bezelere bölüyoruz
altını üstünü bolca unlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve bir kenarda dinlendiriyoruz
onlar dinlenirken digger bezeleri de açıyoruz
ayrıyetten tereyağını eritiyoruz içine digger yağlarıda ilave edip karıştırıyorz
ilk açtığımız hamuru alıyoruz ve hazırladığımız yağ karışımından bolca sürüyoruz
rulo şeklinde kıvırıp gül böreği şeklinde yapıyoruz ve tekarar dinlendirmeye bırakıyoruz.
bu arada tüm hamuru aynı işlemden geçiriyoruz.
gül böreği şeklinde yapıp dinlendirmeye bıraktığımız hamurlarımızı alıp unlamadan oklavayla incecik açıyoruz
orta hararetli ateşte ağır ağır arkalı önlü pişiriyoruz.
özellikle pazar kahvaltıları için ve 5 çayları için çok lezzetli bir ikramlık
yapan biraz yorulsa da yiyenler çok büyük zevk alıyorlar yerken7
AFİYET OLSUN:)
 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Deneyip girucez

Unknown dedi ki...

Deneyip girucez