HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

24 Aralık 2014 Çarşamba

KEMİKLİ KUZU ETLİ KURU FASULYE & AÖF VİZE SONUÇLARI

ALLAH'IN RAHMETİ BEREKETİ VE SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN DOSTLARIM,
Sonunda vize sonuçlarımız açıklandı , hamdolsun sonuçlar iyi geldi tamda beklediğim gibi darısı finallere inşallah :)
sizleri uzun zaman tarifsiz bırakıyorum biliyorum merak ediyorsunuz ama inanın ev hanımı olarak hem okumak hemde çocuk okutmak hiç kolay değilmiş ama hamdolsun RABBıma ki yardımcı oluyor ve sonuçta benimde derslerim iyi sonuçlar getiriyor, kızımın dersleri derseniz onunki benimkinden de iyi , laf aramızda sınıf birincisi oluyor kızım okulunun ve öğretmenlerin gözdesi MAŞALLAH!
ALLAH evletlarımızın hayırlı insanlar olmalarını nasip etsin AMİN...



şimdi sıra tarifimizde , aslında kuru fasulye tarifini bilmeyen yoktur. Türk milletinin baş tacı yemeklerindendir, OSMANLI'dan günümüze kadar gelen çok sevilen bir lezzettir.
ancak atalarımızın meşhur bir sözü vardır'' HER YİĞİDİN BİR YOĞURT YİYİŞİ VARDIR''
derler , kendimi yiğitler kategorisine aldım affınıza sığınıyorum;)
lafı çok uzatmadan tarifi verip derslerin başına geçmem lazım dualarınızı eksik etmeyin.
MALZEMELER:
350 gr kemikli kuzu eti
2 su bardağı kuru fasulye (3-4 saat önceden ıslatılmış olacak)
1 adet kuru soğan
2-3 adet kurutulmuş acı biber
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
kemikli kuzu etini düdüklü tencerede üzerini geçecek kadar su ile doldurup tencerenin kapağını kapattıktan sonra  yarı kıvamda haşlıyoruz ( yarı kıvamda haşlamamızın sebebi birazda digger malzemelerle beraber pişip lezzetinin o malzemelerede geçmesini sağlamak).
yarı kıvamda haşlanan etimizin üzerine önceden ıslatılmış fasulyeleri , salçayı, tereyağını,tuzunu ve karabiberini ekleyip soğanları da ister küp küp ister ortadan ikiye bölüp koyabilirsiniz ,
 (önemli olan soğanın lezzetini almak ) kurutulmuş biberleride ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp
tencerenin kapağını tekrar kapatıp 10-15 dk daha pişiriyoruz.
daha sonra control ederek pişip pişmediğini anlıyoruz. malum her fasulye aynı sürede pişmiyor bu yüzden herkes kendi kullandığı fasulyenin özelliğini daha iyi bilir.
artık pişen KEMİKLİ KUZU ETLİ KURU FASULYE nin servisini yapabilirsiniz yanında turşu ve bir kase yoğurtla kimse hayır diyemez herhalde :)
AFİYET OLUN:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Tuba hanım 15 dakikada sizin fasulyenizin -önceden haşlanmayan sadece 2-3 saat önce ıslatılmış sekilde- pistigini mi yazdınız. Hangi cins fasulye kullandığınızı belirtebilir misiniz?

Unknown dedi ki...

öncelikle yorumunuz için teşekkürler ilginiz hoşuma gitti...
kuru fasulyeyi bim den alıyorum gerçekten çok güzel fasulyeleri 3-4 saat önceden sıcak su ile ıslatınca kısa sürede pişiyor.kanayana kadar hızlı ateşte kaynayınca kısık ateşte pişecek