HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

13 Şubat 2015 Cuma

UN ÇORBASI NASIL YAPILIR?

UN KÖFTESİ ÇORBASI
MALZEMELER:
 2 su bardağı un 
Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
2 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar su

ÇORBASI İÇİN MALZEMELER:
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
100 gr tavuk  eti
1 çk domates salçası
2 tatlı kaşığı biber salçası
yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 yk tereyağ
Tuz karabiber toz biber 
yarım su bardağı haşlanmış nohut

 HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıp bulguru ve tuzunu atıp iyice karıştırıyoruz, ortasını havuz gibi açıp azar azar su ekleyerek ele yapışmayan poğaçadan az sert bir hamur elde edilir. 10-15 dakika kadar dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayarak uzun şeritler yapıyoruz. Bu şeritlerden nohut büyüklüğünde kopartıp avuç içinde yuvarlayıp unladığımız tepsiye diziyoruz. 
İşlemimiz bitince,büyükçe bir tencereye yarım çay bardağı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı tereyağını alıp ısıtıyoruz. Isınmış yağa minik minik doğradığımız soğanı, bir diş sarımsağı ve yeşil biberi ekliyoruz,
Rengi dönünce salçasını ve toz biberini atıyoruz. 
Yarım bardak su döküp inceltiyoruz üzerine akşamdan ıslattığımız yarım su bardağı nohutu ve tencerenin yarısına kadar sıcak suyu koyup pişmeye bırakıyoruz.
Bu aşamada ben düdüklü tencere kullanıyorum ve 10 dk da pişiyor. Nohutlar pişince köfteleri atıp su ayarı yapıyoruz bildiğiz çorba kıvamında sulu olsun çünkü hamur çorbası olduğu için bekledikçe koyulaşıyor. 
Tuzunuda ayarlayıp karabiber atıyoruz. 5 dk kadar pişirip ocaktan alıyoruz. 
Kapağını yarım kapatın hamurlaşmasın. Sıcak olarak servis ediyoruz 
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: