geçtiğimiz sene ramazan ayında hazırladığım ,fakat görüntüsünü beğenmediğim için yayınlamadığım,daha sonra tekrar yapar ve daha şık bir sunumla görüntüleyip o zaman yayınlarım diye düşündüğüm, ancak bir daha deneme fırsatı bulamadığım için şimdi paylaşmaya karar verdiğim KOZA MANTI TARİFİ :)
2 adet yufka
İÇ MALZEME:
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
pul biber
salça sos isteğe bağlı...
AFİYET OLSUN:)
2 adet yufka
İÇ MALZEME:
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
pul biber
HAZIRLANIŞI:
soğanları rendeleyip baharatlarla beraber kıymanın içine katıyoruz ve yufkaları resimde görüldüğü üzere ince uzun üçgen şekilde kesiyoruz.
kestiğimiz yufkaların geniş kısımlarına kıymadan biraz koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz.
gerçek tarifinde bol ayçiçek yağında kızartılıyor ,
fakat
ben kızartma pek sevediğimi için Teflon tavada az yağda çevirerek pişirdim.
üzerine sarımsaklı yogurt ve mantı için hazırladığımız salça sos ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder