HAMURU İÇİN:
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
un
1/4 maya
ÜZERİ İÇİN:
domates
peynir
kaşar
mısır
siyah zeytin
yeşil biber
kornişon turşu
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı domatesli biber salçası
1 yemek kaşığı ketçap
1 küçük soğan rendesi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
hamur malzemelrini bir kabın içinde yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamında olacak.
30 dk dinlendirdiğimiz hamuru merdane veya oklava yardımı ile tepsinin büyüklüğünce ince açıyoruz.
hamurun üzerine sosunu sürüp diğer malzemelerden istediğimiz yoğunlukta koyuyoruz.
200 derecelik fırında hamurun altı kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
1 çay bardağı süt
1 su bardağı su
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz
un
1/4 maya
ÜZERİ İÇİN:
domates
peynir
kaşar
mısır
siyah zeytin
yeşil biber
kornişon turşu
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı domatesli biber salçası
1 yemek kaşığı ketçap
1 küçük soğan rendesi
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI:
hamur malzemelrini bir kabın içinde yoğuruyoruz, kulak memesi kıvamında olacak.
30 dk dinlendirdiğimiz hamuru merdane veya oklava yardımı ile tepsinin büyüklüğünce ince açıyoruz.
hamurun üzerine sosunu sürüp diğer malzemelerden istediğimiz yoğunlukta koyuyoruz.
200 derecelik fırında hamurun altı kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder