HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

26 Ocak 2011 Çarşamba

FIŞ ORUK


FIŞ ORUK ANTAKYA YÖRESİNE AİT BİR YEMEK OLUP DAHA ÇOK ÇOCUKLAR TARAFINDAN SEVİLEN BİR YEMEK TÜRÜDÜR. BÜYÜKLER GENELDE İÇİ KIYMALI  VEYA KUYRUKLU İÇ HARÇ İLE DOLU OLANINI SEVERLER VE YERLER.ANCAK ÇOCUK OLMASAMDA BENİMDE ÇOK SEVEREK YEDİĞİM VE HATTA MİSAFİRLERİME BİLE YAPIP İKRAM ETTİĞİM BİR YİYECEKTİR.MİSAFİRLERİMİNDE HER ZAMAN BEĞENİSİNİ ALMIŞTIR.
BU KADAR ÖVGÜDEN SONRA TARİFE GEÇELİM ARTIK...

MALZEMELER:
3 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
bir çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet büyük boy haşlanmış patetes
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 küçük kuru soğan
1 fincan un
HAZIRLANIŞI:
öncelikle bugurlar bir kabın içerisinde ıslatılır ve üzerine irmik, biber salçası,
domates salçası,tuz,kimyon ve ince doğranmış soğan konulur ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğrulur.
köfte iyice olgunlaştıktan sonra önceden haşlanmış ve iyice ezilmiş patatesleri köftenin içine katılır.
daha sonra yumurta ve unu ilave edilerek köfte tamamlanır.
hazırlanan köfteden yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve iki avuç arasında kalacak şekilde çevire çevire yuvarlak şekil vererek inceltirli( aşırı incelmeyece)
en son kızgın yağda iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN.

1 yorum:

Aynur dedi ki...

Selam
Bu tarifinizi denemek üzere aldım paylaşım için teşekkürler Hatay lezzetlerini çok seviyoruz elinize sağlık
sevgiler