HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

9 Mart 2012 Cuma

AŞŞÜR (kızımın aşşür denizi)


 günlerdir benden aşşür isteyen kızımı daha fazla kıramadım.
artık aşşür yapma zamanı gelmişti
hatta o kadar ki;
BİR AŞŞÜR DENİZİ OLSADA ŞÖYLE İÇİNDE VUUUV VUUUV DİYE YÜZSEM
demeye başlamıştı.
gülmekten yıkıldım haline
çocuk ne kadar özlemişte haberim yok:((
MALZEMELER
yarım kg aşürelik buğday
yarım kg dana eti
2 yemek kaşığı kuru çekilmiş biber salçası
1 baş kuru soğan
tuz
3-4 yemek kaşığı kimyon
200 gr kadar tereyağı
HAZIRLANIŞI
etler güzelce haşlanır suyu süzülür
akşamdan ıslatılmış buğday düdüklü tencere içine alınır
içerisine biber salçası, etsuyu,doğranmış soğan,tuz
konarak kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
iyice suyunu çekmişse ve buğdaylar iyi pişmemişse su ilave edilebilir.
iyice piştikten sonra etler ve 3 yemek kaşığı kimyonda üzerine eklenerek
büyük bir tahta kaşıkla( çömçe ile)
iyice ezilir(dövülür)
bir yandanda tereyağı iyice kızdırılır
kızgın tereyağı aşşürün içine dökülür ve birazda yağıyla beraber dövülür.
tabaklara konduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı yağ dökülerek kaşıkla düzeltilir
ve üzerine kimyon serpilir.
servise hazır
AFİYET OLSUN.

3 yorum:

gelinsepeti dedi ki...

eline sağlık çok güzel görünüyor canım.antakya havasını yaşatıyorsun birnevi

fatosun mutfagından... dedi ki...

ohh afiyettt fatos teyzesi de bayılır aşüre..ellerine sağlık canmm

dönmezçağlar dedi ki...

antakyalı olupta sevmeyen varmı acaba?