HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

7 Mart 2013 Perşembe

KLASİK LEZZET KARNIYARIK


MALZEMELER:
8 adet patlıcan
200 gr kıyma
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 adet domates (doğranmış conserve domates)
birkaç dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
ÜZERİ İÇİN:
domates dilimleri
yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 su bardağı su
 


HAZIRLANIŞI:
alaca soyulan patlıcanlarkızgın yağda kızartılır ve bir havlu kağıt üzerine alınarak fazla yağı alınır.
digger yandan kıymayı bir tencere içersine alıp güzelce kavururuz.( Antakya usulü karnıyarık tarifi)
kıymamız çıtır çıtır kavrulduktan sonra ince kıyılmış soğan ve sarımsakları katarız ve onlarla beraber kavurmaya devam ederiz.soğanlar suyunu salıp tekrar çektikten sonra 1 adet doğranmış domatesi ve digger baharatlarını ekleriz.
iyice suyunu çken kıymamızın içine ince kıyılmış maydanozları katıp ocaktan alırız.
önceden kızartıp hazırladığımız patlıcanları bir cam tepsi içerisine alırız. patlıcanların karnını kaşık yardımıyla yarıp içlerine hazırladığımız kıymayı doldururuz. üzerine domates ve biber dilimleri ile süsleyip 1 yemek kaşığı domates salçasını 1.5 su bardağı suyun içinde eritiriz ve cam tepsinin içerisine dökeriz.200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.

2 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

klasik ama hiiç modası geçmeyen bir lezzet :)
harika görünüyor :)

dönmezçağlar dedi ki...

teşekkür ederim:)