HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

12 Nisan 2013 Cuma

BAYAT EKMEK KÖFTESİ (PARMAK KÖFTE)

Bayat ekmekleri değerlendirme etkinliğine bir parça katkım oluyorsa ne mutlu bana :)
ısraf etmekten o kadar çok korkarım ki;
ekmek önemli bir nimet !
PEYGAMBER EFENDİMİZ(S.A.S) buyurdular;
''ekmeğe değer veriniz zira ALLAH ekmeği değerli kıldı''.
dünyada milyonlarca incan aç yaşarken bizim ekmeklerimizin çöplerde görülüyor olması gerçekten çok üzücü bir durum !
İNŞALLAH bundan sonra hiçbirimiz ekmeklerimizi ısraf etmeyiz. AMİN.
MALZEMELER:
yarım bayat ekmek ( iyice kurumuş)
bir fincan rendelenmiş peyaz peynir
bir fincan rendelenmiş  kaşar peniri
bir kaç dal maydanoz
2 dal taze soğan
1 tatlı kaşığı pul biber
büyükse 1 adet yumurta
tuz
HAZIRLANIŞI:
kurumuş bayat ekmeğimizi robottan geçirip galeta unu kıvamına getirelim,
digger yandan soğan ve maydanozları ince ince kıyıp üzerine ekleyelim,
rendelenmiş peynirleride ilave edip,
yumurtasını kıralım
ve
en son olarakta tuz ve pulbiberini ilave edip
köfte hamuru olacak şekilde yoğuralım.
köfte hamuru kıvamına geldikten sonra elimizle parmak köfte şekli verelim
ve kızgın yağda hertarafı kızarana kadar kızartalım.
domates ,salatalık ve yeşil biber gibi garnitürlerle serviz yapıp pazar kahvaltılarımızı süsleyelim İNŞALLAH.

3 yorum:

hatice avcı dedi ki...

Amin tamamen size katılıyorum inşallah herkes ekmeğini tüketeceği kadar alır yada atmadan bir şekilde tüketir ellerine sağlık buda değerlendirmek için güzel bir alternatif sevgiler...

bir kase lezzet dedi ki...

Amin kuzum amin israf edenlerden olmayalım.
eline sağlık mmmmmmmm mis kuzum:)

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL YORUMLARINIZ İÇİN:)