HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

1 Temmuz 2014 Salı

EVDE BALAVA& EV BAKLAVASI& HAZIR YUFKA İLE EV BAKLAVASI

Bugün benim kızıma bir baklava iştahı geldiki sormayın !
baklavada baklava diye tutturdu şu mubarek günde bu küçücük çocuğu kırmak olmazdı tabiki;)
kolları sıvayıp hemen girdim mutfağa ...
gerekli olan
MALZEMELER:
1 paket hazır baklava yufkası
1 paket margarin
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
ŞERBETİ İÇİN :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon
HAZIRLANIŞI:
margarini eritiyoruz tepsiyi yağlıyoruz ve bir kat yufkayı seriyoruz onuda fırçayla yağlıyoruz.
yufkaların yarısını bir tane bir tane kat kat  aralarını yağlayarak tepsiye diziyoruz.
yufkaların yarısını bu işlemden geçirdikten sonra ceviz içini serpiyoruz ve üzerine daha once yaptığımız gibi yine yufkaları birer tane olmak şartıyla aralarını yağlayarak üst üste diziyoruz.
kalan yağı tepsinin kenarlarından başlayarak kaşık yardımıyla üzerine döküyoruz.
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede nar gibi kızarana kadar orta katta pişiriyoruz.
 
digger yandan şerbetini kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca yarım limonu içine bırakıyoruz şerbetimiz şurup kıvamına gelince yani biraz koyulaşınca pişti demektir.
pişirdiğimiz şerbeti ve baklavayı ılık kıvama geldiğinde buluşturuyorz.
NOT:ikisininde ılık olması önemli yoksa hamurlaşabilir.
 

Hiç yorum yok: