HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

14 Ocak 2015 Çarşamba

MİSKET KÖFTELİ TERBİYELİ YOĞURT ÇORBASI


 
SELAMUNALEYKUM ;
Biz ANTAKYAlılar olarak yogurt çorbası deyince aklımıza sadece tuzlu yogurt ile yapılan çorba gelir ,
kendi mayaladığımız yoğurtla çorba yapmayı pek bilmeyiz
( eeee elimizde tuzlu yogurt gibi mükemmel bir lezzet varken uğraşmaya gerek yok:)
ancak, elimizde bazan her türlü imkan bulunamayabiliyor,
ve
imkanlar dahilinde hareket etmek gerekebiliyor:(
aslında bazı zorda kaldığımız haller bizim için bir nimete dönüşebiliyor:)
HAMDOLSUN alemlerin RABB'İNE ..
Bu yaz yıllık izinden dönerken sanırım tuzlu yogurt biraz az getirmişim ,
yoğurdum bitecek endişesi yoğurtlu çorba açısından beni yeni arayışlara yöneltti
malum mevsim kış ve havalar çok soğuk
insan içini ısıtacak sıcacık tariflere ihtiyaç duyuyor.
Ben de terbiyeli çorba tarifini deneyeyim dedim ve denedim ,
 iyi ki denemişim gerçekten ev halkı olarak çok beğendik biz bu çorbayı
hem sıcacık içimizi ısıtıyor , hem de içindeki köfteler açısından karnımızı doyuran bir çorba...
gelelim tarife
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN:
1 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
1 çimdik tuz
çay kaşığının ucuyla kimyon
1 yemek kaşığı irmik
1 adet haşlanmış patates
HAZIRLANIŞI:
haşlanmış patates hariç tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve 1 çay bardağı su ile ıslattıktan sonra yoğurmaya başlanır.sakız gibi olup bulgurlar birbirini tutana kadar yoğrulur, daha sonra haşlanmış patatesi pure haline getirip köftenin içine katılır( yoğrulur)
hazırlanan köftemizden misket büyüklüğünde yuvarlayarak köftemizi tamamlarız.


NOT:isterseniz köfteleri önceden hazırlyıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.daha sonra çıkartıp çorbayı yapması kolay olur.


ÇORBASI İÇİN MALZEMELER:
2 su bardağı ev yoğurdu
1 adet yumurta
1 yemek kaşığına yakın un
1 adet limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı pirinç
2 lt su


HAZIRLANIŞI:
Pirinçler yıkanıp 1.5 lt su ile ocağa konur ve kaynamaya bırakılır.Diğer taraftan yoğurt, yumurta ,un,limon suyu ve tuz bir kapta karıştırılır, yarı kıvamda açılan pirinçlerin üzerine hazırladığımız terbiyeyi çorbanın içine  yavaş yavaş dökerek digger elimizle sürekli karıştırırız.
suyu az gelebilir üzerine sıcak su ekleyebiliriz,bir müddet karıştırdıktan sonra kaynamaya başlayan çorbamızı kısık ateşte pişmeye bırakabiliriz.10-15 dk kaynadıktan sonra köftelerimizi çorbanın içine katarız ve artık çok fazla kaşık vurmadan pişmesini bekleriz.
köftelerin piştiği belli oluyor zaten rengi değişiyor ve bulgurlar biraz şişiyor bunu gördüğümüzde artık çorbamız pişti demektir.

SOSU İÇİN:
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı nane

HAZIRLANIŞI:
tereyağ ve naneyi tavada biraz kızdırdıktan sonra sıcak çorbamızın üzerine döküyoruz.
çorbamız servise hazırdır.

AFİYET OLSUN:)

2 yorum:

Unknown dedi ki...

MİS MİSLER GİBİ KOKUSU GELDİİ BU SAATTE:(
AÇIKTIRDINNN ELLERİNE SAĞLIK BU LEZZETİ BİLİYORUM DÜNÜRÜMDEN ÇOK NEFİS...AFİYETLER OLSUN CANIMM

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim ablacım sağolasın...