HOŞGELDİNİZ:)

RABB'İM HARAM LOKMADAN , HELAL OLMAYAN RIZIKTAN, BİZE VERİLEN NİMETLERİ ISRAF ETMEKTEN VE BUNCA NİMET KARŞISINDA ŞÜKÜRSÜZLÜKTEN SANA SIĞINIRIM

30 Ocak 2011 Pazar

ARABAŞI(TAVUKLU PİLAV)


MALZEMELER:
2 adet tavuk göğsü
2 adet patates
2 kase pirinç
4 kase su
tuz
karabiber
sıvıyağ
HAZIRLANIŞI:
öncelikle tavuklar iyice haşlanır ve didilir , sonrasında patatesler soyulup elma dilimi şeklinde kesilir ve kızartılır.
Daha sonra tencereye biraz sıvı yağ konur (az olacak)
tencerenin dibine didilmiş tavuklar yerleştirilir, üzerine kızarmış patatesler dizilir.
en son yıkanmış pirinçler dökülür ve kat kat olması sağlanır.
üzerine tuz, karabiber serpildikten sonra yavaş yavaş bir kenarından suyu verilir.
kaynayana kadar yüksek ateşte , kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir
( hiç karıştırmadan)
pilav pişip dinlendikten sonra tencerene geniş olacak bir tepsiye ters çevrilir.
yanına salata, turşu, kuru fasulye gibi yemekler tercih edilebilir çok yakışıyor.
AFİYET OLSUN


KARDEŞİMİN YAPTIĞI DOĞUM GÜNÜ PASTASI


29 Ocak 2011 Cumartesi

PORTAKAL SOSLU TAVUK GÖĞSÜ


MALZEMELER:
2 lt süt
1  paket margarin
7 kahve fincanı un
7 kahve fincanı şeker
1 paket damla sakızı
1 paket vanilya
portakal kabuğu rendesi
SOSU İÇİN:
2 büyük boy portakal
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
isteğe göre 1 paket vanilin
ÜZERİ İÇİN.:
hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI:
Margarini bir tencereye alıp eritiyoruz, eriyen margarinin üzerine unu ekliyoruz ve çiğ un kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
Sonra şekeri ekliyoruz biraz karıştırdıktan sonrada  soğuk sütü üzerine boşaltıyoruz  ve damla sakızlarını ilave ediyoruz. bu arada sürekli hızlı bir şekilde karıştırıyoruz topaklanma olmasın diye.
katı bir muhallebi kıvamına geldiğinde vanilini ve portakal kabuğu rendesini  ekleyip ocaktan alıyoruz.Bundan sonra 15 dakika mikserin en yüksek devirinde çırpıyoruz.
Su ile ıslatılmış dikdörtgen BORCAM kalıba döküyoruz.tatlımız bir kenarda soğurken diğer tarafta sıkılmış portakal suyunu, şekeri, nişastayı ve vanilyayı bir tencerede jöle kıvamına gelene kadar karıştırrarak pişiriyoruz. soğuyan tatlının üzerine döküyoruz.
En son servis öncesinde hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapıyoruz.

28 Ocak 2011 Cuma

EL AÇMASI ISPANAKLI TEPSİ BÖREĞİ

HAMURU İÇİN MALZEMELER:
2 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İÇ MAZLEMESİ:
250 gr ıspanak
1 yemek kaşığı çökelek
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 küçük kuru soğan rendesi
ÜZERİ İÇİN :
2 yemek kaşığı yogurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
ARASI İÇİN:
zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
2 su bardağı su ve ayçiçek yağını karıştırıp tuzunu ilave ettikten sonra aldığı kadar un ekleyerek sert bir hamur elde ediyoruz( oklavayla açılacak kadar sert olmamı)yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz
 
diğer taraftan ıspanakları yıkayp ince ince doğradıktan sonra iç harcı için gerekli tüm malzemeleri
elimizle yoğururcasına karıştırıyoruz
 
dinlenen hamurumuzu küçük küçük bezelere bölüyoruz ve bol unla oklavayla incecik açıyoruz
fırın tepsimizi yağlıyoruz ve açmış olduğumuz ilk yufkamızı seriyoruz.
arasına zeytinyağına batırılmış fırça ile yağ serpiştiriyoruz
bu işlemi hazırladığımız bezeler yarıya gelene kadar yapıyoruz.
hazırladığımız ıspanaklı iç harcı seriyoruz ve diğer bezeleride aynı işlemle yapıp böreğimizi tamamlıyoruz.
üzerine yogurt ve zeytinyağı karışımızı sürüyoruz
önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

26 Ocak 2011 Çarşamba

FIŞ ORUK


FIŞ ORUK ANTAKYA YÖRESİNE AİT BİR YEMEK OLUP DAHA ÇOK ÇOCUKLAR TARAFINDAN SEVİLEN BİR YEMEK TÜRÜDÜR. BÜYÜKLER GENELDE İÇİ KIYMALI  VEYA KUYRUKLU İÇ HARÇ İLE DOLU OLANINI SEVERLER VE YERLER.ANCAK ÇOCUK OLMASAMDA BENİMDE ÇOK SEVEREK YEDİĞİM VE HATTA MİSAFİRLERİME BİLE YAPIP İKRAM ETTİĞİM BİR YİYECEKTİR.MİSAFİRLERİMİNDE HER ZAMAN BEĞENİSİNİ ALMIŞTIR.
BU KADAR ÖVGÜDEN SONRA TARİFE GEÇELİM ARTIK...

MALZEMELER:
3 su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
yarım yemek kaşığı domates salçası
bir çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet büyük boy haşlanmış patetes
1 adet yumurta
1 çay bardağı irmik
1 küçük kuru soğan
1 fincan un
HAZIRLANIŞI:
öncelikle bugurlar bir kabın içerisinde ıslatılır ve üzerine irmik, biber salçası,
domates salçası,tuz,kimyon ve ince doğranmış soğan konulur ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğrulur.
köfte iyice olgunlaştıktan sonra önceden haşlanmış ve iyice ezilmiş patatesleri köftenin içine katılır.
daha sonra yumurta ve unu ilave edilerek köfte tamamlanır.
hazırlanan köfteden yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve iki avuç arasında kalacak şekilde çevire çevire yuvarlak şekil vererek inceltirli( aşırı incelmeyece)
en son kızgın yağda iki tarafı kızartıldıktan sonra servis tabağına alınarak servis yapılabilir.
AFİYET OLSUN.

25 Ocak 2011 Salı

DAHA FAZLA KABARAMAYAN PORTAKALLI KEK

MALZEMELER:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 portakal suyu ve kabuğu(rendesi)
3-4 yemek kaşığı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı şeker
yeteri kadar un
HAZIRLANIŞI
Ben herkesin bildiği gibi önce yumurta ile şekeri iyice köpürterek kek yapanlardan değilimdir.
biraz farklı bir tarzım var bu konuda
un, kabartma tozu, vanilya ve mısır unu hariç diğer tüm malzemeleri karıştırma kabının içine alırım ve mikserle değil normal bir elde çırpıcı aletle çok ta fazla çırpmadan sadece malzemelerin birbirine karışmasını sağlarım.
ardından un, kabartma tozu,vanilya,mısır unu ve karbonatı eklerim. Un miktarının ne kadar olacağını  kek yapan her hanım bilir .
Yağlanmış bir kek kalıbına dökerim ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiririm.
Yaklaşık 40 dakika sonra kek pişmiştir servise hazır.
AFİYET OLSUN.

8 Ocak 2011 Cumartesi

YAPRAK SARMASI VE DOLMALAR


MALZEMELER
pirinç
domates salçası
biber salçası
 soğan
sarımsak
maydanoz
istenilen herhangi bir yağ çeşidinden
tuz
karabiber
nane
nar ekşisi
domates püresi
HAZIRLANIŞI
pirinçler yıkanır, soğan, sarımsa ve maydanoz robottan geçirilir ve diğer tüm malzemelerle birlikte pirinçlerin üzerine alınır . daha sonra güzelce karıştırılır.hazırlanmış yapraklar incecik sarılır birazınada istenilen bir dolma çeşidinden doldurulur.   pişireceğimiz tencerenin dibine koyunun kaburga kemiklerinde dizilir ve kaynayana kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir pirinçler iyice yumuşayınca pişm,iş demektir.en son afiyetle yenir.